Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Άκρως επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου.


Τη περασμένη Δευτέρα (01/10/2012) παραβρέθηκα μαζί με πολλούς φίλους στην παρουσίαση του βιβλίου «ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ» . 
Μια θαυμάσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου «Γιάννη Ρίτσος» την οποία κατέκλυσε πλήθος Αιγαλιωτών και όχι μόνον.

Η οικοδέσποινα και φίλη Μαρία Βαμβακοπούλου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη συγκεκριμένη μελέτη (η οποία χρειάστηκε περίπου μία δεκαετία για να ολοκληρωθεί), περιέγραψε τις θεματικές ενότητες του βιβλίου της, ευχαρίστησε τους συντελεστές που την βοήθησαν να ολοκληρώσει το πόνημά της και δια μέσω μουσικής υπόκρουσης  μας ταξίδεψε στο συλλεκτικό φωτογραφικό άλμπουμ που απεικόνιζε μία άλλη Αθήνα και ένα πολύ διαφορετικό Αιγάλεω. 

Μια πόλη που φιλοξένησε και καλοδέχτηκε μία μεγάλη μερίδα Ελλήνων που εξαναγκάστηκαν βιαίως σε διωγμό από τα σπίτια τους στη Μικρά Ασία περί το 1922 και ξεκίνησαν με απίστευτες δυσκολίες και κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες αλλά με επιμονή, κουράγιο και αισιοδοξία μια καινούργια ζωή.

Λίγο πριν, για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν κατά σειρά ο  πρόεδρος της "ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ" κ. Αντώνης Παργανάς, ο συγγραφέας κ. Παναγιώτης Χατζηαντώνογλου και καθηγήτης Κωνσταντίνος Δάλκος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν νυν και πρώην Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη Πολιτιστικών συλλόγων.

Η κα. Βαμβακοπούλου Μαρία


Συγχαρητήρια λοιπόν, στην κα. Βαμβακοπούλου Μαρία για την υπομονή και επιμονή της να ολοκληρώσει μία σπουδαία μελέτη που θα μείνει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές αλλά και στους υπόλοιπους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης που τόσο ανάγκη από τέτοιες έχει η πόλη μας. 










Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Η γεμάτη από αίθουσα κόσμο.


Εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου κ. Καρδαρά.
Ο αντιδήμαρχος κ. Α.Γκίνης και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Ι.Γκίκας






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου