Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω



«…Κόκκινη κλωστή κλωσμένη στην ανέμη τυλιμένη που’ ναι δεμένη απ’  του καιρού τα φοβερά γυτέματα κι απ’ τα παλιά και θρυλικά του λόγου μαστορέματα

δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει, να γυρίσει κι ν’ αρχίσει παραμύθι  μύθαρο  σα γαλάζιο ζώδι.

θ’ ασημώσει τη νυχτιά σας πιο λαμπρά από τη μέρα σας, καθισμένος στο μιντέρι σταυροπόδι  χαιρετώ την αφεντιά σας. Καλησπέρα σας…»

Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα «μαγικό ταξίδι» που κανείς από τους παρευρισκομένους δεν περίμενε ότι θα βιώσει σε μία παραδοσιακή εκδήλωση «κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας» που έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος». 

Ωστόσο, οι συντελεστές της εκδήλωσης, τα μέλη δηλαδή, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους εξέπληξαν  θετικά τους καλεσμένους. 


Η επιλογή και η σειρά του προγράμματος της εκδήλωσης ήταν τόσο άρτια που ενώ έγιναν τόσα πράγματα (ακούσαμε κάλαντα από τη χορωδία τους, παρακολουθήσαμε παραδοσιακού χορούς, απολαύσαμε θεατρικό «τον παππού με τα εγγονάκια του» και ένα δρώμενο με μία «χειροποίητη καμήλα» και πολλά άλλα) κανείς, μα κανείς δεν σκέφτηκε να κουνηθεί από τη θέση του και να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Τα θερμά συγχαρητήρια μας, λοιπόν, στην Πρόεδρο του Συλλόγου την κα. Τσιναρίδου, σε όλο το Δ.Σ., στους δασκάλους αλλά κυρίως στα παιδιά (μικρά και μεγάλα) που μας συγκινήσανε με την όμορφη διάθεσή και συμμετοχικότητα τους. Καλή και δημιουργική χρονιά να έχετε.

Υ.Γ.: Ευχαριστώ πολύ τον κ. Ν. Παπαιωάννου και την κα. Κ. Μπογράκου  για τη συνδρομή τους με επιπλέον στοιχεία από την εν λόγω εκδήλωση. 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου