Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην πόλη μας


Mε ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε  χθες (Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012)  η ημέρα του Αγίου Πνεύματος και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Αιγάλεω. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρέθηκαν στον εορτασμό εκφράζοντας την πίστη τους στο Χριστιανισμό και την ελπίδα να έλθουν καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας



 
Ακολούθησε γιορτή με παραδοσιακούς χορούς:






















Λίγα ιστορικά στοιχεία για τον αγαπημένο Ιερό Ναό της ενορίας μας:


Το έτος 1961 θεμελιώνετε ο ναός με αρχικό κτίσμα όπως κ οι περισσότεροι ναοί, ένα παράπηγμα που χρησιμοποιείται για την τέλεση των ακολουθιών. Το οικόπεδο δωρίζετε από τον Χαράλαμπο Αθανασιάδη-Βοδοσάκη για την ανέγερση ναού σε περιοχή ιδιοκτησίας του που λειτουργούσε Εργοστάσιο Πυρίτιδος το γνωστό μας «ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ». 
Το κομμάτι εκείνο που χτίστηκε ο ναός κ η πλατεία του ήταν το νεκροταφείο του εργοστασίου στο οποίο κηδεύονταν όλοι εκείνοι που πάθαιναν εργατικά ατυχήματα αλλά κ όλοι οι εργαζόμενοι. Τα οστά που βρέθηκαν από όλους εκείνους που κατά καιρούς κηδεύονταν εκεί περισυλλέχθηκαν με ευλάβεια κ τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα του Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου στη Πλατεία του Ναού. Ο Ναός περνώντας από πολλές δυσκολίες κατά την ανέγερση του εγκαινιάστηκε επί Προϊσταμένου π. Παύλου Δαγαλάκη στις 19 Νοεμβρίου 1995 από τον Μητροπολίτη μας Νικαίας κ Αιγάλεω κ.κ. ΑΛΕΞΙΟ κ ήταν από τους πρώτους ναούς που εγκαινίασε από της εκλογής του.  Μεγάλη ευλογία τα κατά καιρούς προσκυνήματα που έρχονται στο Ναό προς αγιασμό των πιστών με κορυφαία την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Θωμά εκ της νήσου Πάτμου την οποία συνόδευσε ο τότε Εξαρχος Πάτμου και μετέπειτα Επίσκοπος Τράλεων Ισίδωρος το έτος 1979 και τα Τίμια Δώρα των Μάγων εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους τα Χριστούγεννα του 2010.

(Πηγή: http://www.agiatriada-aigaleo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου