Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω σχετικά με τον υπό κατασκευή Βρεφονηπιακό Σταθμό.



Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης μέσω της οποίας σας είχαμε ενημερώσει από το παρόν blog για τις εξελίξεις και προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, ο Δήμος προχώρησε στην ακόλουθη διευκρινιστική - ενημερωτική ανακοίνωση:




 
"Τι είναι η κατασκευή του πρώην 5ου κρατικού βρεφικού σταθμού διπλά στο πατινάζ;
Αποτελεί πρόταση και διεκδίκηση, με ομόφωνες αποφάσεις διαχρονικά όλων των Δημοτικών συμβουλίων της πόλης τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι χώρος έξω από τα όρια περιμετρικά του άλσους που χαρακτηρίστηκε από το 1980 με παρέμβαση του Δήμου. Για να μην ρίπτονται μπάζα και σκουπίδια φυτεύτηκε με θάμνους και ελάχιστα δέντρα χαμηλής ποιότητας προκειμένου να διασφαλιστεί. Ο προτεινόμενος σταθμός θα καλύπτει 2121τ.μ. οικοπέδου από τα 7300τ.μ. του χώρου του αναψυκτηρίου και του πατινάζ, χωρίς να επηρεάζει τις άλλες χρήσεις. Το οικοδόμημα θα είναι 550τ.μ. και το υπόλοιπο θα είναι χώρος πράσινου και παιδικής χαράς, για όλα τα παιδιά μετά τις ώρες λειτουργίας του σταθμού.

Χάνεται πράσινο;
ΟΧΙ. Αντιθέτως αυξάνεται. Θα μπουν 48 δέντρα υψηλής φύτευσης ώστε να υπάρξει πράσινο τείχος μεταξύ του σταθμού και των υπόλοιπων χρήσεων, περισσότερο από ότι ήταν πρίν.

Πόσο απαραίτητο είναι το έργο για την περιοχή;
Η περιοχή του Λιούμη έχει 2 ενοικιαζόμενους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές (ο ένας σε όροφο και ο άλλος σε μαγαζί ισόγειο). Κατά την γνώμη μας δε χρειάζεται ένας, αλλά τουλάχιστον δυο σύγχρονοι σταθμοί. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα συστεγάσει από τους δύο ενοικιαζόμενους σταθμούς, όλα τα παιδιά και όλο το προσωπικό. Θεωρείται έργο ζωής για την περιοχή και παροχή ουσιαστικής κοινωνικής βοήθειας για τους εργαζόμενους γονείς.

Είναι ο χώρος άλσος;
Ο συγκεκριμένος χώρος είναι οικόπεδο που ανήκει στην ΚΕΔ και έχει παραχωρηθεί στον δήμο αποκλειστικά για ανέγερση παιδικού σταθμού από το 2009 και γι' αυτό σε περίπτωση μη υλοποίησης του έργου εντός 5ετιας σύμφωνα με το παραχωρητήριο, o xώρος επιστρέφεται στην κτηματική εταιρία του δημοσίου για να το διαθέσει όπως αυτή θέλει.

Εμπλέκεται ο Δήμος στη χρηματοδότηση και το διαχειριστικό έλεγχο του έργου;
ΌΧΙ. Σήμερα το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο 100% από το ΕΣΠΑ και ως έργο της περιφέρειας Αττικής. O Δήμος Αιγάλεω θα παραλάβει τον σταθμό μετά την ολοκλήρωση του.

Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής χώρου;
Δεν υπάρχει περιθώριο αλλαγής οικοπέδου και χρηματοδότησης. Οι προδιαγραφές ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού προβλέπουν ρυθμίσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν αλλού. Δεν υπάρχει διαθέσιμος ελεύθερος και χαρακτηρισμένος χώρος, οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και έτσι χάνεται η χρηματοδότηση. Επίσης δεν χρηματοδοτείται καμία ανακατασκευή σε υπάρχοντα κτήρια π.χ. σχολεία, όποια άλλη διαδικασία απαιτεί χρόνο και το έργο θα χαθεί, δηλαδή 1.099.000 ευρώ χαμένα από την πόλη.

Λειτουργούμε στα πλαίσια της Δημοκρατικής διαδικασίας;
Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνες αποφάσεις του, θεωρεί ότι η υλοποίηση του έργου αποτελεί την μόνη δυνατή λύση για την κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή.
Έτσι καλούμε τους δημότες – κατοίκους του 8ου και 9ου διαμερίσματος προκειμένου να αποφασίσουν, σε τοπική διαδικασία ψηφίσματος, και να εκφράσουν τη γνώμη τους για το ζήτημα. Με το ερώτημα αν συμφωνούν να γίνει ο χρηματοδοτούμενος παιδικός σταθμός από το ΕΣΠΑ στο συγκεκριμένο χώρο ή όχι.

Η διαδικασία θα γίνει την Κυριακή 28 Απριλίου στα σχολεία 2ο – 4ο Μυκηνών και Κορίνθου(8ο ΔΔ) και στο 5ο – 16ο Σερίφου και Ξάνθης (9ο ΔΔ)με τους εκλογικούς καταλόγους των περιοχών από τις 9:00 π.μ. εως 18:00μ.μ. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι πριν από αυτήν την διαδικασία, θα πραγματοποιηθούν δυο ανοικτές συνελεύσεις στις περιοχές στα αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα στις 20 και 21 Απριλίου στις 11:00π.μ. (8ο ΔΔ) (9ο ΔΔ).

Την ευθύνη διενέργειας της διαδικασίας θα έχει εφορευτική επιτροπή όπου θα συμμετέχουν ο Δήμος, οι δημοτικές παρατάξεις και οι προσφεύγοντες κάτοικοι."

Ο Δήμαρχος
Χρήστος Καρδαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου