Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σήμα της «Ομάδας ΒΑΝ» για πιθανό ισχυρό σεισμό, προκαλεί έντονη ανησυχία.



Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η νεότερη επιστημονική δημοσίευση (16 Ιανουαρίου 2015) του καθηγητή Φυσικής Παναγιώτη Βαρώτσου και της ομάδας του, στο Πανεπιστήμιο Cornell  (τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια) η οποία αναφέρεται  στην καταγραφή από τον σταθμό της Κερατέας προσεισμικών σημάτων του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου («ανωμαλίες» του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου) για την κεντρική Ελλάδα.


Οι «ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες» που κατεγράφησαν στις 24 Δεκεμβρίου 2014, στο σταθμό που είναι εγκατεστημένος στην Κερατέα,  παραπέμπουν στο ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που περιλαμβάνει ένα ευρύ τμήμα που έχει αφετηρία του τον Κορινθιακό, την Αττική, της Χαλκίδα και ολοκληρώνεται στη Στερεά Ελλάδα.

Μάλιστα ο σεισμολόγος – ερευνητής Μάκης Χουλιάρας, υποστήριξε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο για λογαριασμό του «Ionion fm», ότι τα προ-σεισμικά αυτά σήματα παραπέμπουν σε ενδεχόμενο σεισμικό γεγονός της τάξεως των 6,0R (μάλιστα στο επιστημονικό κείμενο αναφέρεται ως «επικείμενη σημαντική εκδήλωση»). 
Διακυμάνσεις ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, συναρτηση του χρόνου.

Η επιστημονική ομάδα «ΒΑΝ», έχει κάνει τα τελευταία έτη σπουδαία βήματα προόδου στην πρόγνωση σεισμικών φαινομένων, και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτή είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, γεγονός που καθιστά και την συγκεκριμένη είδηση σημαντική για να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

Το πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα σε χρονικό επίπεδο (το «πότε» δηλαδή θα εκδηλωθεί ένα φαινόμενο), αποτελεί μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, μία μη σταθερή μεταβλητή, η οποία «δουλεύεται» ωστόσο για την βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Αναγνωρίζω τη σοβαρότητα και την λεπτότητα του όλου θέματος, ωστόσο επέλεξα να «αναδημοσιεύσω» την είδηση στο προσωπικό μου ιστολόγιο, θεωρώντας πως είναι καλύτερο να είμαστε πληροφορημένοι και υποψιασμένοι παρά το αντίθετο. Τέτοιου είδους ερευνητικές μελέτες δεν πρέπει να προκαλούν επουδενί πανικό, αλλά να λειτουργούν ως ένα «πολύτιμο εργαλείο» πρόληψης τόσο από την πολιτεία (Κεντρική κυβέρνηση, Τοπική αυτοδιοίκηση) όσο και από τον καθένα μας ξεχωριστά.


Με εκτίμηση,




Πηγή: http://apokalypseis.com,  Ιδία επεξεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου