Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στην Αγκαλιά των Αγγέλων ο παπά – Γεράσιμος.


Σε κλίμα έντονης συγκινήσεως, μέσα στο κατάμεστο από λαό Νέο Ναό του Αγίου Γεράσιμου τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος συμπαραστατούμενος από πλειάδα Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Κύπρου. 


Παράλληλα, χιλιάδες κόσμου είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, βυθίζοντας σε πένθος όλο το νησί.




Ο κόσμος που πήγε στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλονιάς για να αποχαιρετήσει τον Μητροπολίτη του νησιού, ο οποίος είχε χειροτονηθεί στις 31 Μαΐου, αλλά δεν πρόλαβε να ενθρονιστεί, δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Το κλίμα ήταν βαρύ κι η συγκίνηση έκδηλη. Όλοι έκλαιγαν και φώναζαν «Άγιος», «Άξιος» κι «Αθάνατος», μη μπορώντας ακόμη να πιστέψουν πως δεν θα τον ξαναδούν.




Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος εξήρε τη πολυσχιδή προσωπικότητα του Αοίδιμου Ιεράρχη και ακολούθως εκ μέρους του κλήρου και του λαού του Νησιού μας ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ηλίας κ. Γερμανός.

Χαιρετισμούς απεύθυναν η Βουλευτής κ. Θεοπεφτατου και ο Αντιπεριφεριαρχης κ. Δρακουλογκωνας, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.



Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο αποχαιρετισμός του αδελφού του κ. Αθανασίου Φωκά, Ακαδημαϊκού και Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ (κατέχει από το 2002 την έδρα μη γραμμικής μαθηματικής επιστήμης του Πανεπιστημίου του Cambridge, έχει εκλεγεί τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, είναι επίτιμος διδάκτωρ σε πολλά πανεπιστήμια και θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος Έλληνας μαθηματικός μετά τον Καραθεοδωρή.)




Για όσους τον γνώρισαν ξέρουν ότι πέρασε από πάνω τους, έστω και για μια στιγμή, το «χάδι του Θεού. Αυτά είναι τα θαύματα του Θεού». Την Ευχή σου, ας έχουμε. Καλό Παράδεισο Παππούλη. 





Πηγές:  http://kefaloniapress.gr/, http://e-kefalonia.net/, http://www.inkefalonia.gr/,  http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου