Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το χαράτσι (μέσω ΔΕΗ) και ο "ατάραχος" Δήμαρχος Αιγάλεω!


Τελειώνοντας σήμερα με το παραμυθάκι της «υπηρεσιακής κυβέρνησης» και αφού μείναμε όλοι εντυπωσιασμένοι με τις ντρίπλες του πολιτικού μας συστήματος, επιστρέφουμε ξανά στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα και τα «δύσκολα», δυστυχώς, είναι μπροστά μας. Και δεν πιστεύω πως κάποιος από εμάς, θεωρεί ή έχει τη ψευδαίσθηση πως ένας καλός (κεντρικός) τραπεζίτης ως πρωθυπουργός θα ασκήσει κάποιου είδους κοινωνικής και φιλολαϊκής πολιτικής. Επομένως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά το πρώτο σοκ (των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και συμπεριφορών) θα επικρατήσει και πάλι η εικόνα από εφεδρείες, απολύσεις, χαράτσια και κοινωνικές αδικίες εις βάρος πάντα των πιο αδύναμων λαϊκών στρωμάτων. 

Λέω και γράφω εδώ και ένα χρόνο περίπου, πως η διοίκηση του Δήμου μας, θα πρέπει να λειτουργεί ως «αερόσακος» για τους συνδημότες μας και κυρίως για τους πιο οικονομικά (τουλάχιστον) ευάλωτους.  Ωστόσο, παρακολουθώντας τις κινήσεις της Διοίκησης, διαπιστώνω πως καμία ενέργεια δεν υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφέρομαι σε ουσιαστική ενέργεια. Όχι σε «εκκλήσεις» ή  happenings…

Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το χαράτσι (τέλος ακινήτων) μέσω της ΔΕΗ. Τη στιγμή που δεκάδες Δήμαρχοι και διοικήσεις (μεταξύ αυτών και οι όμοροι σε εμάς: Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Περιστερίου αλλά και Πετρούπολης, Αλεξανδρούπολης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμη, Πάτρας, Μεσολογγίου κ.α.) βάλουν εναντίον αυτής της κυβερνητικής ενέργειας ή ακόμα και της ΔΕΗ, ο δικός μας, αγαπητός κατά τ’ άλλα, κ. Καρδαράς σφυρίζει αδιάφορα. Φυσικά δεν λέμε να μην πληρώνουμε γενικά και αόριστα το «τέλος» αλλά να προστατευθούν οι οικονομικά εξαθλιωμένοι ή εκείνοι που για αντικειμενικούς λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο (όπως ασθενείς).
Αξιότιμε κύριε Χρ. Καρδαρά, οφείλετε να πάρετε, άμεσα, θέση όπως πράξανε συνάδελφοί σας σε όλη την Ελλάδα. Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει. Θα μπορούσε κάλλιστα αφού υπάρχει άμεση κρατική ανάγκη συγκέντρωσης πόρων (χρημάτων), το τέλος ακινήτων να συνδυαστεί  με ένα φορολογικό και φοροεισπρακτικό σύστημα που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη. 

Αφού αυτό δε συμβαίνει, εσείς κύριε Δήμαρχε, πρέπει να μπείτε μπροστά για τους συνδημότες μας και να απλώσετε ένα δίχτυ προστασίας.
Άμεσα!!!


Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου