Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφωνία για αύξηση κατά 18.000 των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς.



Ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδάκια, φαίνεται πως έχει θετική κατάληξη. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις των μικρών μας φίλων σε δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε σχέση με την έλλειψη των κατάλληλων κονδυλίων, προκάλεσε πολλαπλά αδιέξοδα στις Δημοτικές Αρχές, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση, οικογένειες των συνδημοτών μας. 

 Ωστόσο, μετά τη συνάντηση της Παρασκευής (31/08/2012) της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επικεφαλή τον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Ασκούνη, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση,  που έγινε προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του ποσού χρηματοδότησης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», διανοίχτηκαν δρόμοι επίλυσης του σημαντικού αυτού ζητήματος.

Οι δύο πλευρές κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αυξηθεί, τελικά, ο προϋπολογισμός κατά 40 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών κατά 18.000.
Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενηθούν την νέα σχολική χρονιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξάνεται από 43.000 σε 61.000.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι προτάσεις που κατέθεσε στον διάλογο και περιλαμβάνουν αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και εξορθολογισμό των τροφείων (voucher), έγιναν δεκτές από το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Φυσικά τώρα, όλα εξαρτώνται από τις κατάλληλες ενέργεις και βούληση της Δημοτικής Αρχής του Αιγάλεω, για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών ώστε να καλυφθούν όλες εκείνες οι οικογένειες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη αυτής της βοήθειας από την πολιτεία.

Πηγές: Newsroom ΔΟΛ, Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου