Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Νεότερα για το ΜΕΤΡΟ στη Δυτική Αθήνα


Εχθές προέκυψε μια ευχάριστη είδηση. Ποια είναι αυτή; Έως τα τέλη του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου να επεκταθεί το ΜΕΤΡΟ και προς την περιοχή του Πειραιά. Η επέκταση αυτή υπολογίζεται να έχει συνολικό μήκος περίπου 7,6 χιλιόμετρα και να διαθέτει 6 σύγχρονους σταθμούς. 


Το ενδιαφέρον για το Αιγάλεω, εστιάζεται στον γειτονικό, μελλοντικό, σταθμό της Αγίας Βαρβάρας. Οι υπόλοιποι σταθμοί προβλέπεται να είναι οι εξής:
§  στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγία Ελεούσα),
§  στον Κορυδαλλό στην πλατεία Ελευθερίας,
§  στη Νίκαια στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου,
§  στα Μανιάτικα Αιτωλικού και Μαυρομιχάλη και
§  στον λιμάνι του Πειραιά κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ και στο Δημοτικό Θέατρο. 
Έτσι το τεράστιο αυτό έργο σταθερής τροχιάς, θα μπορούσαμε να πούμε πως μετά το πέρας των ανωτέρω εργασιών, λαμβάνει μία ολοκληρωμένη μορφή αφού πλέον θα  συνδέει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και αναμένεται να εξυπηρετεί περί τους 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Όσο για το «δικό μας», δεύτερο σταθμό του ΜΕΤΡΟ, στα «σύνορα» Αιγάλεω – Χαϊδαρίου, ας ελπίζουμε  πως όλα θα πάρουν το δρόμο τους μετά τη γνωμοδότηση του ειδικού τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο έλεγξε τη Σύμβαση (σ.σ. με τη SIEMENS) και έχει αποφανθεί θετικά για την υπογραφή της.
Επειδή ωστόσο, όλοι στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε καλά με ποιες ταχύτητες εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ελληνικού Κράτους και των Δικαστηρίων του, καλό θα ήταν η Διοίκηση του Δήμου μας, να πιέσει ώστε επιτέλους ο εν λόγω σταθμός να ενεργοποιηθεί άμεσα και να εξυπηρετήσει επιτέλους τους χιλιάδες συνδημότες μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου