Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα σκουπίδια

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο δεν γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Αθήνας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί εάν διαπράττονται και κυρίως από ποιους, αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, οι οποίες συνδέονται με την απειλή της δημόσιας υγείας.

Η κ.Ράϊκου έδωσε εντολή να κληθούν οι υπεύθυνοι των Δήμων της Αττικής, προκειμένου να εξηγήσουν στον εισαγγελέα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται αποκομιδές σκουπιδιών, εφόσον δεν υπάρχει απεργία των εργαζομένων.

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ωστόσο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να αλλάξει τη στάση της. Αποφάσισε, μάλιστα, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, με συνέχιση των καταλήψεων, επέκτασή τους σε πολεοδομίες, ληξιαρχεία και ΚΕΠ και ενίσχυση της περιφρούρησης των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το ερχόμενο Σάββατο σε συνεννόηση με 23 δευτεροβάθμιες υπηρεσίες του Δημοσίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο (προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 10:30 το πρωί).

Σχεδιάζεται, τέλος, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, έκκληση απευθύνει η εκτελεστική επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) προς τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, ενώ ζητά συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ΠΕΔΑ σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως σέβεται τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του χώρου και αναγνωρίζει τις σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, λόγω των δύσκολων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και σταθεροποίησης της χώρας και εκφράζει αλληλεγγύη προς αυτούς.

Επιπλέον, προτείνει για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, οι εργαζόμενοι που τυχόν κριθεί ότι πλεονάζουν σε φορείς της αυτοδιοίκησης να αναδιαταχθούν σε δήμους, που αντικειμενικά έχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου