Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ενέργειες της "Δράσης πολιτών Αιγάλεω"


Προσφάτως μια ομάδα συμπολιτών μας, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Αιγάλεω και συζητήσανε θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση της πλατείας Εσταυρωμένου και τη Στάση του ΜΕΤΡΟ. Τα συμπεράσματά τους, ήταν όπως αναμενόταν αρνητικά, αφού από τις απαντήσεις της Διοίκησης απουσίαζαν συγκεκριμένες δράσεις και σαφείς απαντήσεις στα θέματα που ετέθησαν. 
Ωστόσο, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός το ότι λαμβάνουν χώρα δράσεις από συνδημότες μας και ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.
Αναδημοσιεύουμε τις επιστολές τους:

«Είχαμε στείλει αυτό το κείμενο (η επιστολή που ακολουθεί και η οποία έχει δημοσιευτεί και στο westview.gr) στις 5/9/2011 προς τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Αιγάλεω, αναφορικά με την πλατεία. Ακολούθησε ύστερα συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον ειδικό του γραμματέα κ. Μοσχοβούδη την επόμενη βδομάδα.
Στη συνάντηση αυτή εκθέσαμε τα ζητήματα αναλυτικά και ζητήσαμε απαντήσεις.
Ως γενικό συμπέρασμα η διοίκηση του Δήμου εμφανίζεται αδύναμη να κινηθεί προς μια λειτουργική κατεύθυνση με απαντήσεις σαφείς και αίολη ειδικά αυτή την περίοδο με τις οικονομικές δυσπραγίες της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα. 
Για τη συνάντηση και τα ακριβή συμπεράσματα θα τοποθετηθούμε με νέο κείμενο.  Όπως σύντομα θα υπάρξει και εκτενές κείμενο παρουσίασης της προσπάθειάς μας.
Περιμέναμε να περάσει περίπου ένας μήνας και κάτι για να δούμε κάτι να κινείται από πλευράς διοίκησης του Δήμου.
Δυστυχώς για την πόλη μας, δεν βλέπουμε κάτι και τα προβλήματα γιγαντώνονται καθημερινά.

Εμείς δηλώνουμε το παρόν στα γεγονότα και επιδιώκουμε συγκροτημένες προτάσεις για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής για κάθε Αιγαλιώτη και Αιγαλιώτισα.
Με εκτίμηση
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ - Δράση πολιτών Αιγάλεω
ο εκπρόσωπος Τασιόπουλος Σταύρος»




Η επιστολή που είχε σταλεί και στην οποία γίνεται αναφορά πιο πάνω:
5/9/2011
«Προς
Δήμαρχο Αιγάλεω Χρήστο Καρδαρά ,  αντιδημάρχους,  Δημοτικό Συμβούλιο,  δημοτικές παρατάξεις
Κοινοποίηση σε
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ,  εμπορικό σύλλογο Αιγάλεω, ΕΛ.ΑΣ – ΑΤ Αιγάλεω, πολιτιστικούς συλλόγους, ΚΑΠΗ Αιγάλεω

Πλατεία Εσταυρωμένου (Αιγάλεω-Μετρό)    ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Η πλατεία Εσταυρωμένου ανέκαθεν ήταν  το κοινωνικό και εμπορικό κέντρο του Δήμου μας, παρ' όλα αυτά τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν μοιάζει να δικαιολογεί έναν τέτοιο χαρακτηρισμό. Πλέον στην πλατεία κυριαρχεί το τσιμέντο, τα δέντρα έχουν κοπεί, τα τραπέζια καφετεριών έχουν καταλάβει το ένα μέρος, ενώ το άλλο παραμένει ένα γιαπί από την εποχή που ξεκίνησαν τα έργα για το ΜΕΤΡΟ.
Τις απογευματινές κυρίως ώρες λαμβάνει χώρα ένα ιδιότυπο κρυφτό της αστυνομίας (ομάδα ΔΙΑΣ και δημοτική αστυνομία)  με λιανέμπορους  μικροπωλητές μετανάστες (νόμιμους ή μη)στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ την ίδια ώρα που διάφοροι πιτσιρικάδες παίζουν με κίνδυνο στους γυάλινους θόλους του σταθμού.
Σε αυτό το σκηνικό προστίθεται η μαζική κίνηση επιβατών του ΜΕΤΡΟ, της στάσης λεωφορείων της Ιεράς Οδού, καθώς και η de facto πιάτσα Ταξί, γύρω από την πλατεία όπου βέβαια δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑμΕΑ και άτομα χρήζοντα βοήθειας.
Αυτή η κατάσταση λόγω της καθημερινότητας μοιάζει για αρκετούς φυσιολογική, όμως από νομική, δικαιϊκή, περιβαλλοντική, ψυχολογική και κάθε λογική αντίληψη είναι δραματική και κάνει την πλατεία να μοιάζει με ένα νεκρό δημόσιο χώρο όπου απλά διέρχονται επιβάτες και πολίτες  στα γρήγορα για πάνε στον προορισμό τους.
Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ φέρει ευθύνη για τις παραλείψεις και για τις όποιες παρατυπίες αναφορικά με την κατασκευή του σταθμού. Εδώ έρχεται και το θέμα του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων που για χρόνια ακούγεται ως φήμη και τίποτα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς και το θέμα ανάπλασης  του χώρου γύρω από το σταθμό.
Οι περασμένες διοικήσεις του Δήμου μας καθώς και η τωρινή αρκέστηκαν στα πολλά λόγια, αλλά σε καμία πράξη ουσίας για ουσιαστική αλλαγή και βελτίωση, αφήνοντας την κατάσταση σε ένα θολό νομικό τοπίο όπου σταθερό σημείο αναφοράς είναι η κακή εικόνα και κατάσταση της πλατείας γεγονός ζημιογόνο και για την αγορά της πόλης.
Η πλατεία Εσταυρωμένου πρέπει να γίνει ένας ζωντανός και ελεύθερος δημόσιος χώρος
Οι Αιγαλιώτες και οι Αιγαλιώτισες  χρειάζονται ένα κέντρο που θα αποτελεί και θα αναδεικνύει την ταυτότητα του Αιγάλεω και θα αποτελεί παράδειγμα ποιότητας ζωής.  Η βρωμιά, η ακαλαισθησία και η αδιαφορία δεν είναι η κατάσταση που μας ταιριάζει, για αυτό ζητάμε και επιδιώκουμε την λήψη αποφάσεων άμεσης αλλαγής:
-διευκρίνιση και παρουσίαση όλου του ιστορικού σχετικά με την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ, το σχέδιο υπόγειου χώρου στάθμευσης και την ανάπλαση του χώρου
-ξεκαθάρισμα  και γνωστοποίηση όλων των πρότερων ενεργειών από τις διοικήσεις του Δήμου μέχρι σήμερα,
-διεκδίκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων και αποζημιώσεων έναντι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και παντός υπευθύνου
- αναλυτική γνωστοποίηση των προθέσεων και του σχεδίου της διοίκησης, των αρμοδίων αντιδημάρχων και του Δημάρχου Χ. Καρδαρά καθώς και των υπαρχόντων δημοτικών παρατάξεων για το μέλλον της πλατείας ευρύτερα καθώς και των κινήσεων (νομικών και άλλων ) για την αλλαγή της κατάστασης έναντι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.   
-το τέλος του παρεμπορίου έμπροσθεν του σταθμού ΜΕΤΡΟ και την άμεση κατασκευή πρόσβασης στην πλατεία για ΑμΕΑ και άτομα χρήζοντα βοηθείας
-την ανάπλαση της πλατείας με πράσινο και σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες βιοκλιματικές μελέτες ( βλέπε εργαστήριο αστικού περιβάλλοντος ΕΜΠ, παρατηρητήριο δημοσίων χώρων περιφέρειας  Αττικής)
-διευθέτηση της στάθμευσης ταξί με τη δημιουργίας πιάτσας ή άλλης λύσης
-την γνωστοποίηση όλων των συμβάσεων και των δημοτικών φόρων εκμετάλλευσης του πλατείας από μαγαζιά με καρέκλες και τραπέζια καθώς και την μείωση αυτών έναντι της ελεύθερης χρήσης
-ανάδειξη του ιστορικού – λαϊκού χαρακτήρα του Αιγάλεω μέσω της πλατείας καθώς και της ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ ως ιστορικού δρόμου
*όλα τα ανωτέρω να αναρτηθούν στο site του Δήμου, να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο και να δημοσιευτούν σε τοπικές εφημερίδες
Κοντεύει πλέον ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές και το Αιγάλεω (δεν είναι πόλη καθαρη) έχει ανάγκη από έργα και όχι βαρύγδουπες δηλώσεις και δημόσιες σχέσεις από τους διοικούντες. Για αυτό δίνουμε προθεσμία μέχρι τις 7/11/2011 στη διοίκηση του Δήμου και στους εμπλεκόμενους φορείς να απαντήσουν επαρκώς και αιτιολογημένα στα ζητήματα που θίγουμε. Εξάλλου αυτήν την περίοδο αναμένεται και η κατάρτιση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί, αλλά και τι θα γίνει τελικά αφού και το προηγούμενο 2008-2010 έμεινε σε μεγάλο βαθμό στις διαπιστώσεις
Πέραν της  7/11/2011 θεωρείται ότι υπάρχει είτε αδιαφορία-οκνηρία, είτε αμέλεια, είτε έλλειψη γνώσεων-ανευθυνότητα.
Εμείς όσοι αγαπάμε το Αιγάλεω, νοιαζόμαστε για τη γειτονιά μας, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και φορείς, είμαστε εδώ για να κάνουμε το παν για το καλύτερο και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας
προβάλλοντας το δημόσιο χαρακτήρα και παροχές του Δήμου έναντι του ιδιωτικού και της κερδοσκοπίας, την πρόοδο και τη δικαιοσύνη έναντι της συντήρησης και της ανομίας, την αλληλεγγύη έναντι του ατομισμού και του ρατσισμού,  την καινοτομία και την περιβαλλοντική συνείδηση έναντι της μονολιθικότητας και της βρωμιάς και κυρίως δίνοντας βάρος στα έργα και όχι στα λόγια,
Καλούμε κάθε Αιγαλιώτη και Αιγαλιώτισα να λάβει θέση και να επιδιώξει ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ελεύθερο και δημόσιο κέντρο της πόλης κοινωνικό-εμπορικό-πολιτιστικό μακριά από στείρες κομματικές και παραταξιακές αντιλήψεις.
Το Αιγάλεω είναι η πόλη μας και χρειάζεται μια ελπιδοφόρα και υπεύθυνη προοπτική και όχι διοικούντες με σκεπτικό την εξασφάλιση του ''εφαπαξ'', που κατοικούν σε άλλες πόλεις και ασχολούνται μόνο  με τα τυπικά, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα προβλήματα.»

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ - ΔΡΑΣΗ πολιτών Αιγάλεω

[Πηγή : www.westview.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου