Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρίες και στην παρέλαση του Αιγάλεω!


28 Οκτωβρίου 1940: Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σήμερα 28 Οκτωβρίου 2011 έλαβε και μία επιπλέον ιδιαίτερη μορφή. Έλληνες πολίτες με θυμό ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και προκάλεσαν επεισόδια (μικρά ή μεγάλα) σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για το «ξεπούλημα» της εθνικής μας κυριαρχίας από την κυβέρνηση.

Από τον γενικό κανόνα, δεν ξέφυγε και η μαθητική παρέλαση του Αιγάλεω (πηγή: http://toklysma.weebly.com). Εκατοντάδες παιδιά παρέλασαν, ωστόσο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, έστρεψαν το κεφάλι τους αριστερά –αντίθετα από τη θέση της εξέδρας, αναδεικνύοντας της αντίθεσή τους στον «όλον» του πολιτικού συστήματος και στις αποφάσεις που εκείνο λαμβάνει για τη ζωή τους. Εκσφενδονίστηκαν παγάκια και μικρά αντικείμενα πράξεις που εμπλουτίστηκαν και με άσεμνες χειρονομίες.


Και ειλικρινά πιστεύω πως δεν είχαν στόχο και σκοπό να θίξουν τους παρευρισκόμενους πάνω στην εξέδρα, που κυρίως  βρίσκονταν άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής, απλά θέλησαν να καταδείξουν την έντονη αντίθεσή τους στις κυβερνητικές επιλογές που θίγουν τη ζωή όλων μας. Απλά, στα μάτια των παιδιών, «οι επίσημοι» του Δήμου μας, "φαντάζουν ως εκπρόσωποι" του σαθρού Πολιτικού Συστήματος και η παρέλαση μοναδική ευκαιρία για να εκφραστούν. Δεν ήταν εκείνοι, ως πρόσωπα, ο στόχος.

Κρίση ηθική. Κρίση κοινωνική. Μην προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πως οι διαμαρτυρίες προσέβαλαν τη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων νεκρών-ηρώων. Είναι άκυρο!!!

Οι κοινωνικές αντιδράσεις αποτελούν δείγματα αντίστασης απέναντι στη βρωμιά που αναδύεται από τα θεμέλια της άρχουσας τάξης. Ουδεμία σχέση δεν έχουν με την Εθνική επέτειο...

Χρόνια πολλά σε όλους μας!

Ζήτω το Έθνος 1 (Όχι το κράτος, ανόητοι) !!!


1 Έθνος: Το Σύνολο των ανθρώπων που προσδιορίζεται από το κοινό ιστορικό παρελθόν και από τη συνείδηση της κοινής καταγωγής και του κοινού πολιτισμού. 

 Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου